Ανακοίνωση

22/11/2021


Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest επιστρέφει στους φυσικούς του χώρους γιορτάζοντας 15 χρόνια καλλιτεχνικής και δημιουργικής πορείας. Σε αυτό το ταξίδι που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, προσκαλούμε το κοινό να γίνει συνοδοιπόρος έχοντας εφαρμόσει όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που υποδεικνύουν οι αρμόδιοι φορείς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ύστερα από τις εξαγγελίες και τα νέα μέτρα σχετικά με την έκρυθμη κατάσταση της πανδημίας και παρατηρώντας τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται καθημερινά,το Φεστιβάλ με ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση συμμετέχει ενεργά στηνπροσπάθεια περιορισμού του covid-19.

Για την αποφυγή του συνωστισμού και έχοντας ως πρωταρχικό μας μέλημα την ασφάλεια των θεατών και του προσωπικού, προβαίνουμε συνεχώς στην υιοθέτηση νέων μέτρων και παραμετροποιήσεων στηρίζονταςτην μάχη κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Για τους λόγους αυτούς:

Η Τελετή Έναρξης του 15ου Φεστιβάλ δε θα πραγματοποιηθεί, ενώ το Επίσημο Πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ξεκινήσει κανονικά την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, με ολοήμερες προβολές και στις δύο αίθουσες.

Η Τελετή Λήξης του 15ουΦεστιβάλ την Κυριακή 28 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία μόνο των απαραίτητων συντελεστών και εκπροσώπων των φορέων, ενώ δεν θα είναι ανοικτή προς το κοινό.

Οι αίθουσες προβολής του Φεστιβάλ θα λειτουργούν ως αμιγείς χώροι, με 60% πληρότητα για την περαιτέρω ασφάλεια του κοινού.


Καθόλο το διάστημα διεξαγωγής τουΦεστιβάλ, θα τηρηθούν τα εξής μέτρα που σκοπό έχουν την αποφυγή του συνωστισμού για την διασφάλιση της ασφάλειας των θεατών.

  • Για άτομα 12 ετών και άνω, η είσοδος στις κινηματογραφικές αίθουσες γίνεται κατόπιν επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Ο έλεγχος των πιστοποιητικών πραγματοποιείται από εξουσιοδοτημένο προσωπικό μέσω της εφαρμογής Covid Free GR. Παράλληλα, πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άλλου αποδεικτικού ταυτότητας.
  • Ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν εναλλακτικά δήλωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου 24ώρου, στην οποία προβαίνει γονέας ή κηδεμόνας, χωρίς να απαιτείται η φυσική του παρουσία.
  • Οι ταινίες προβάλλονται σε μπλοκ προβολών. Ύστερα από την έναρξη της προβολής, δεν είναι δυνατή η είσοδος των θεατών στις αίθουσες.
  • Κατά τη διάρκεια της προβολής δεν πραγματοποιείται διάλειμμα.
  • Τα διαλείμματα θα έχουν διάρκεια 30 λεπτά, όπου θα πραγματοποιείται η απολύμανση των κινηματογραφικών αιθουσών καθώς και ο αερισμός του χώρου διασφαλίζοντας την πλήρη ανανέωση του αέρα των αιθουσών.
  • Στις εισόδους και εξόδους των αιθουσών υπάρχουν διαθέσιμες συσκευές με αντισηπτικό υγρό.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Φεστιβάλ και καθ’ όλη τη διάρκεια των προβολών
  • Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευσή σας, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στους χώρους αναμονής.
  • Παρακαλούμε να τηρείτε τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας, ακολουθώντας τις σημάνσεις και τις υποδείξεις του προσωπικού.
  • Χρησιμοποιημένες μάσκες, γάντια, χαρτομάντηλα και ατομικά μπουκάλια απορρίπτονται στους κάδους με την ειδική σήμανση.
  • Αποφύγετε την είσοδο στην αίθουσα αν έχετε βήχα, πυρετό ή άλλα συμπτώματα συμβατά με τη λοίμωξη Covid-19.

 


Εγγραφή στο Docfest Newsletter