Documentary Mondays on-line

05/03/2021


Documentary Mondays on-line. Το κινηματογραφικό αφιέρωμα που μας ταξίδεψε πέρα από τον ορίζοντα, επιστρέφει, χαρίζοντας μας μοναδικές στιγμές μέσα από 5 ταινίες του σύγχρονου Τσέχικου Κινηματογράφου.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ -docfest σε συνεργασία με τα Τσέχικα Κέντρα Πολιτισμού προσκαλούν το κοινό να αφεθεί σε μια διαφορετική πραγματικότητα, σε ένα οπτικοακουστικό τοπίο, το οποίο δημιουργείται μεταμορφώνεται και διαλύεται μπροστά στα μάτια των θεατών. Το αφιέρωμα θα ξεκινήσει την Δευτέρα 8 Μαρτίου, παρουσιάζοντας 1 ταινία ανά 14 ημέρες, και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 3 Μάϊου. Οι φετινές προβολές θα είναι ιδιαίτερες, καθώς θα παρουσιάζονται ντοκιμαντέρ αποκλειστικά από γυναίκες - Τσέχες σκηνοθέτιδες. Για το λόγο αυτό, επιλέχτηκε συμβολικά η Δευτέρα 8  Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ως η ημερομηνία έναρξης των προβολών.

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα Documentary Mondays on-line και να παρακολουθήσετε ζωντανά από το σπίτι σας τις καλύτερες ταινίες του Τσέχικου κινηματογράφου.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Διευθύντρια των Τσέχικων Κέντρων Πολιτισμού κυρία Lucie Kuligová που έδωσε πνοή στο όλο εγχείρημα στηρίζοντας έμπρακτα μετο έργο της τον κινηματογράφο,τον πολιτισμό και τις σχέσεις Ελλάδας με την Τσέχικη Δημοκρατία.

Θα συμμετέχουν οι ακόλουθες ταινίες: 

Συζητώντας για την απιστία / Talking About Adultery (2019)

Επιδημία ελευθερίας / Epidemic of Freedom (2018)

Ψευδαίσθηση / Illusion (2018)

Mallory (2015)

Τα όρια της εργασίας / The Limits of Work (2017)

Στα πλαίσια των προβολών θα υπάρχει κάθε φορά στη διάθεση του κοινού και μία ηχογραφημένη συζήτηση με την κάθε σκηνοθέτιδα. Τα Q&A προετοιμάζονται ειδικά από τα Τσεχικά Κέντρα μεπαρουσιάστρια την Ivana Formanová από το Ινστιτούτο Ντοκιμαντέρ της Τσεχίας και θα μας επιτρέψουν να γνωρίσουμε την κάθε μία σκηνοθέτιδα καλύτερα (τα Q&A θα διεξάγονται στα αγγλικά).

 

Πώς παρακολουθώ τις ταινίες;

Οι ταινίες του αφιερώματος θα είναι διαθέσιμες δωρεάν μέσω της  πλατφόρμας DAFILMS

Θα χρειαστείτε 1 λεπτό για να δημιουργήσετε απλά και γρήγορα ένα λογαριασμό επιλέγοντας "Log in"στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης.

Συμπληρώνετε το όνομα, το email και τον κωδικό που επιθυμείτε.

Μπορείτε τώρα να παρακολουθήσετε τo διαθέσιμο ντοκιμαντέρ.

Κάθε ταινία θα είναι διαθέσιμη δωρεάν τη Δευτέρα για τις επόμενες 24 ώρες (από τα μεσάνυχτα έως τα μεσάνυχτα)

Οι ταινίες του αφιερώματος θα έχουν  ελληνικούς υπότιτλους

 

Χρήσιμες Συμβουλές

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα κατάτη διάρκεια της online παρακολούθησης:

Δοκιμάστε να κάνετε επανεκκίνηση στον υπολογιστή. Αυτό μπορεί να λύσει μεγάλο μέρος των προβλημάτων.

Σιγουρευτείτε πως δεν είστε σε VPN σύνδεση.

Δείτε αν έχετε την τελευταία έκδοση του browser σας. Τοσύστημα προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων δεν λειτουργεί με τις πιο παλιές εκδόσεις.

Σιγουρευτείτε ότι δεν τρέχουν παράλληλα και άλλαπρογράμματα στον υπολογιστή που καταναλώνουν ισχύ ή πόρους δικτύου (π.χ. downloads)

Σιγουρευτείτε πως δεν υπάρχουν άλλες συσκευές στο δίκτυο του σπιτιού που καταναλώνουν πόρους δικτύου, π.χ. άλλοι υπολογιστές, κινητά, tablets από τα οποία γίνονται downloads.

Αν είστε σε υπολογιστή δοκιμάστε άλλο browser.

Απενεργοποιήστε προγράμματα ad blockers.

 


Εγγραφή στο Docfest Newsletter