DocRocks!

26/11/2020


Image title


Tο Κινηματογραφικό Εργαστήριο «DocRocksείναι και πάλι εδώ για να χαρίσει μοναδικές κινηματογραφικές εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους! Παρά τους υποχρεωτικούς περιορισμούς που δεν επιτρέπουν τη φυσική παρουσία λόγω της τρέχουσας κατάστασης, η εναλλακτική διαδικτυακή συντροφιά είναι εδώ και είναι πιο μεγάλη από ποτέ. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, δε θαμπορούσαμε να στερήσουμε από τους μικρούς μας φίλους τη χαρά των εργαστηρίων και της μάθησης. Για το λόγο αυτό, φέτος το  «DocRocks θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, στο πλαίσιο της απομακρυσμένης διδασκαλίας.

Με την καθοδήγηση καταξιωμένων δημιουργών του κινηματογραφικού χώρου,οι μαθητές συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις και με όπλο τη φαντασία, τις κάμερεςκαι τους υπολογιστές, μαθαίνουν τα βήματα για να δημιουργήσουν ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, με τη διαφορετική, ανατρεπτική ματιά των νέων.

Σε αυτές τις εποχές της αβεβαιότητας φτιάξτε ταινιάκια με ιστορίες δικές σας, παράλογες ή μη, πραγματικές ή όχι. Κάντε το σαν παιχνίδι. Προσπαθήστε να καταγράψετε την αστεία πλευρά σε όσα σας προβληματίζουν και τότε θα δείτε ότι το γέλιο είναι θεραπεία για εσάς αλλά και για τους γύρω σας, γιατί το γέλιο διαλύει και διώχνει το φόβο. Ανοίξτε το παράθυρο στην ποίηση της ζωής, γνωρίστε την τέχνη του κινηματογράφου, ξεκινήστε τα πρώτα σας βήματα στον χώρο της δημιουργίας.


Το docfest σας καλοσωρίζει!

Τα εργαστήρια για το DocRocks θα λειτουργούν έως και τις 22 Δεκεμβρίου 2020. 

Δηλώστε συμμετοχή στο edu@docfest.gr.


Εγγραφή στο Docfest Newsletter