Documentary Mondays on-line Πρόγραμμα

05/03/2021


Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ -docfest σε συνεργασία με τα Τσέχικα Κέντρα Πολιτισμού προσκαλούν το κοινό να αφεθεί σε μια διαφορετική πραγματικότητα, μέσα από το κινηματογραφικό αφιέρωμα Documentary Mondays on-line.

Το αφιέρωμα θα ξεκινήσει την Δευτέρα 8 Μαρτίου, παρουσιάζοντας 1 ταινία κάθε 2η Δευτέρα, και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 3 Μάϊου.

Οι ταινίες του αφιερώματος θα είναι διαθέσιμες δωρεάν μέσω της  πλατφόρμας DAFILMS.

Κάθε ταινία θα είναι διαθέσιμη δωρεάν τη Δευτέρα για τις επόμενες 24 ώρες (από τα μεσάνυχτα έως τα μεσάνυχτα)

Οι ταινίες  θα έχουν ελληνικούς υπότιτλους.

Image title

Image title

Image title






Το πρόγραμμα του αφιερώματος

8 Μαρτίου 2021 - Συζητώντας για την απιστία / Talking About Adultery, σκηνοθεσία: Bára Jíchová Tyson,Τσεχία, ΗΠΑ, 2019, 72' 

Σε ανοιχτές μαρτυρίες συζύγων και εραστών – ανδρών και γυναικών,η ταινία παρουσιάζει διάφορες μορφές γάμου και αναζητά το νόημα αυτού του θεσμού στην καταναλωτική κοινωνία μας. 

22 Μαρτίου 2021 - Επιδημία ελευθερίας / Epidemic of Freedom, σκηνοθεσία: Tereza Reichová, Τσεχία, 2017, 68' 

Γιατί είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην Tσεχία, όταν στις περισσότερες χώρες της Δυτικής Ευρώπης οι γονείς έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν; 

5 Απριλίου 2021 - Ψευδαίσθηση/ Illusion, σκηνοθεσία: Kateřina Turečková, Τσεχία, 2018, 60'

Ο θεατής σε ρόλο παίχτη ηλεκτρονικού παιχνιδιού περνάει από διάφορα επίπεδα που τον εισάγουν σε καθημερινές στιγμές και καταστάσεις που σχετίζονται με ευαίσθητα ζητήματα της σύγχρονης ουγγρικής κοινωνίας.

19 Απριλίου 2021- Mallory, σκηνοθεσία: Helena Třeštíková, Τσεχία, 2015, 97'

Η ζωή δεν ήταν ένας περίπατος στο λιβάδι για τη Mallory, αλλά ακόμη και οι φαινομενικά απελπισμένες ζωές δεν πρέπει να εγκαταλείπουν τον αγώνα τους στα μισά της διαδρομής. 13 χρόνια από τη ζωή της Μallory σε μία ταινία από την Bασίλισσα του ντοκιμαντέρ Helena Třeštíková.

3 Μαίου 2021- Τα όριατης εργασίας / The Limits of Work, σκηνοθεσία: Apolena Rychlíková, Τσεχία, 2017, 71'

Οι συνθήκες εργασίας στις χαμηλότερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας στην Τσεχική Δημοκρατία και οι "αόρατοι υπάλληλοι“.

Στο πλαίσιο των προβολών θα υπάρχει κάθε φορά στη διάθεση του κοινού και μία ηχογραφημένη συζήτηση με την κάθε σκηνοθέτιδα.

Τα Q&A προετοιμάζονται ειδικά από τα Τσεχικά Κέντρα με παρουσιάστρια την Ivana Formanová από τοΙνστιτούτο Ντοκιμαντέρ της Τσεχίας και θα μας επιτρέψουν να γνωρίσουμε την κάθεμία σκηνοθέτιδα καλύτερα (τα Q&A θα διεξάγονται στα αγγλικά).

 


Εγγραφή στο Docfest Newsletter