Η ώρα της Έκθεσης

24/11/2022

Στα πλαίσια του 16ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ– docfest φιλοξενούμε δύο άκρως ενδιαφέρουσες εκθέσεις για τους λάτρεις του φωτογραφικού φακού.

Από την Τρίτη 22 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο Φουαγιέ Μεγάρου Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας φιλοξενείται, σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο, έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων από την περίοδο της Μικρασιατικής Εκστρατείας και της επακόλουθης καταστροφής. Επιλεγμένες φωτογραφίες, από το Φωτογραφικό Αρχείο του Πολεμικού Μουσείου, αφηγούνται μία από τις πιο καθοριστικές περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Image title

Image title

Image title


Παράλληλα, τα εγκαίνιά της έκανε χθες Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στην Ισόγεια Αίθουσα του Δημαρχείου «Αριστοτέλης» η έκθεση καλλιτεχνικών Video Εγκαταστάσεων. Η έκθεση περιλαμβάνει τρία video installations που δημιούργησαν οι φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών-Συγκρότημα Ευρίπου. Η καθημερινότητα και οι αγωνίες τους συνομιλούν με τους ποιητές και τα ποιητικά έργα που τους ενέπνευσαν.

Πρωταγωνιστές της έκθεσης ανά video είναι , για το «Omnes Simal», η Αλεξία Μαργούδη, η Άννα Κρητικού, η Μαντώ Φραγγιά και ο Μάρκος Κονταρίνης.

Για τα «Προσωπικά άβολα», ο Βασίλης Γκλεζάκος, η Ειρήνη Δεφίγγου, η Μαρία Θωίδη, ο Κωνσταντίνος Κυριακού και ο Βασίλης Μποζοβίτης.

Για το «Παράδεισος και Κόλαση», η Σοφία Παυλίδου, η Μαρία Στεφανοπούλου και ο Δημήτρης Καστρέτσιος.

Διδάσκοντες καθηγητές είναι η Δρ. Κατερίνα Αντωνοπούλου και ο Δημήτρης Χαρίτος.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών-Συγκρότημα Ευρίπου, και θα είναι διαθέσιμη για το κοινό καθημερινά έως και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Image title

Image title

Image title


Εγγραφή στο Docfest Newsletter