Δελτίο Τύπου - 14o docfest

12/11/2020


14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest

Απόδραση στο Ντοκιμαντέρ

 

Tο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ επιστρέφει. Από την Τρίτη 24 Νοεμβρίου και για έξι μέρες, η φλόγα της 'Εβδομης Τέχνης φωτίζει, και μας καλεί να συμμετάσχουμε στον σχηματισμό ενός νέου αναδυόμενου ονείρου, ενός καλύτερου κόσμου, στο 14ο docfest.

Στο σταυροδρόμι του χρόνου δημιουργοί, καλλιτέχνες, κριτικοί συναντιούνται με φίλους της ελληνικής και διεθνούς φιλμογραφικήςκοινότητας. Στην προσπάθεια ενίσχυσης και ανάδειξης της εγχώριας κινηματογραφίας το Φεστιβάλ συγκεντρώνει και προβάλλει ολόκληρη την ετήσια παραγωγή ελληνικών ντοκιμαντέρ, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους ανεξάρτητους δημιουργούς, οι οποίοι με όχημα την διεισδυτική ματιά τους ρίχνουν φως στις σκιές του σύγχρονου κόσμου.

Λόγωτων έκτακτων συνθηκών και των νέων μέτρων, με την εφαρμογή του lockdown σε όλη την χώρα, από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, μοναδική επιλογή αποτελεί η διαδικτυακή διεξαγωγή του φετινού Φεστιβάλ.

Όπως σε κάθε περίοδο κρίσης, έτσι και στην παρούσα, η τέχνη αποτελεί διέξοδο, προσφέρει έμπνευση και ανάταση. Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest φέρνει τον κινηματογράφο, μια από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες μορφές τέχνης, στο διαδίκτυο και μας προσκαλεί σε ένα νοητικό ταξίδι μακριά από όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η υποστήριξη της ελληνικής κινηματογραφικής κοινότητας και του Ελληνικού Ντοκιμαντέρ. Ειδικά φέτος, οι καλλιτέχνες καλούνται να επιτελέσουν τη μεγαλύτερη δοκιμασία. Να γεμίσουν με φως το σκοτάδι, να μεταμορφώσουν τα όνειρα σε εικόνες και να δώσουν τη δυνατότητα στο κοινό να δει τον κόσμο, μέσα από το ελεύθερο βλέμματων δημιουργών ντοκιμαντέρ.

Το σύνολο των ταινιών που θα συμμετέχουν στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, θα προβληθούν online στην ειδικάδιαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα του Φεστιβάλ. Δίνοντας έτσι, διέξοδο στο κοινό, που φέτος δεν θα έχει τη δυνατότητα να έρθει στους φυσικούς μας χώρους,να μπορεί να παρακολουθήσει το Φεστιβάλ διαδικτυακά.  

Εμπνευσμένοι καλλιτέχνες άλλα και νέοι δημιουργοί που αφιέρωσαν το έργο τους στις αισθητικές αναζητήσεις ενός κινηματογράφου ανήσυχου και διερευνητικού μας δίνουν την ευκαιρία να στοχαστούμε και να ονειρευτούμε μέσα από 90 ιστορίες ταινιών που ξεχώρισαν για την ιδιαιτερότητα των θεμάτωνκαι τον τρόπο καταγραφής τους.

Τα αφιερώματα και όλες οι προγραμματισμένες παράλληλες εκδηλώσεις(εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, masterclass, κινηματογραφικά εργαστήρια για παιδιά κ.α.) θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά, αλλάζοντας μορφή, διατηρώντας όμως, στο σύνολο τουςτη δομή και το περιεχόμενο.

Οι διαδικτυακές προβολές και οι προγραμματισμένες παράλληλες εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν προς το κοινό.

Μέσα από το διαδίκτυο, μέσα από την οθόνη μας, φέτος, θα είμαστε πιο δυνατοί, μια πολυφασματική φωνή που κλυδωνίζεται, ρίχνοντας φως στις σκιές του κόσμου.

 

…εκεί που ο χρόνος σταματά και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα

στο πολυπρισματικό σύμπαν του docfest,

μέσα από τον φακό των ανεξάρτητων δημιουργών ντοκιμαντέρ,

θα ξανασυναντηθούμε, για να σπάσουμε τους φραγμούς και να ανθίσει η ελπίδα.

 

 

Σας καλωσορίζουμε

στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest Χαλκίδα 2020


Εγγραφή στο Docfest Newsletter