ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

25/11/2017

Image title

Image title


Image title

Image titleΤο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ docfest μπαίνει στην τελική ευθεία διεξαγωγής του προσφέροντας πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και πολιτιστικών δράσεων.
Χθες, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η Τιμητική Εκδήλωση στον σπουδαίο ποιητή Τίτο Πατρίκιο στο Θέατρο Παπαδημητρίου. Στην Τιμητική Εκδήλωση παρευρέθηκαν και μίλησαν για τον Τίτο Πατρίκιο ο ιστορικός κιν/φου Γιάννης Σολδάτος και ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Μηνάς Βιντιάδης.
Το κινηματογραφικό ταξίδι μπορεί να φτάνει στο τέλος του αλλά το πλήθος προβολών συνεχίζονται και σήμερα ημέρα Σάββατο. Στο Θέατρο Παπαδημητρίου συνεχίζεται  το αφιέρωμα «Doc ΕΡΤ» στις 19.00 με την ταινία του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου «Γιάννης Καστρίτσης, ο άνθρωπος και ο ίσκιος του». Στον ίδιο χώρο θα  ακολουθεί το αφιέρωμα στο Σύγχρονο Νορβηγικό Ντοκιμαντέρ στις 19.55 με το έργο του Nefise Ozkal Lorentzen «A Ballon for Allah». Το αφιέρωμα διεξάγεται στο πλαίσιο του αφιερώματος «Γνωριμία με Ξένες Κινηματογραφίες», σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Νορβηγίας.
Αύριο, ημέρα Κυριακή 26 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο Μεγάρου Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, στις 20.00 θα διεξαχθεί η Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ, η οποία είναι αφιερωμένη στον σπουδαίο Έλληνα σκηνοθέτη, οραματιστή, φίλο και Πρόεδρο της πρώτης Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, Νίκο Κούνδουρο. Η Τελετή Λήξης του 11ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest ολοκληρώνεται με την απονομή βραβείων και Τιμητικών διακρίσεων.

Παράλληλα έως την  Κυριακή 26 Νοεμβρίου θα λειτουργούν οι παρακάτω εκθέσεις:

•    Έκθεση φωτογραφιών του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου «Αριστοτέλης»
•     Έκθεση για τον  Δημήτρη Μυταρά, η οποία περιλαμβάνει αφίσες από το προσωπικό του αρχείο και έργα των μαθητών  του Εργαστηρίου από την έκθεση «Τα παιδιά ζωγραφίζουν Μυταρά». στο Εργαστήριο Τέχνης της Χαλκίδας
•    Έκθεση φωτογραφιών από τις ταινίες και τη ζωή του Νίκου Κούνδουρου στο Φουαγιέ Μεγάρου Περιφερειακής  Ενότητας Εύβοιας


Εγγραφή στο Docfest Newsletter